Cum să lipești pene de plastic pe săgeți

Cele mai utilizate pene pentru echipamentul de tir sportiv sunt cele din plastic. Durabile, rezistente, ieftine și ușor de utilizat, există disponibile o multitudine de forme, culori, dimensiuni de la mai mulți producători. Penele de plastic pot fi utilizate indiferent de condițiile meteo și de nivelul de experiență al arcașului – se pretează pentru arcașii începători, și de asemenea majoritatea arcașilor de top pe compound sau recurve le folosesc.

La exterior penele de dimensiuni reduse cu o suprafață minimă nu reduc din viteza săgeții și în același timp stabilizează shaft-ul la distanțe mari. Cele de dimensiuni mai mari sunt folosite la interior pentru o stabilizare mai rapidă deoarece și distanța de tragere și implicit zborul săgeții sunt reduse.

Echipament necesar

Pentru a lipi pene vei avea nevoie de

  • pene de plastic de același tip și dimensiune
  • shaft-uri de săgeți
  • adeziv pentru pene
  • aparat de pus pene
  • proasope de hârtie
  • un creion

Înainte de a începe asigură-te că shaft-urile de săgeți sunt curate și lipsite de grăsimi. Astfel adezivul se va lipi mai bine și penele vor fi avea o durată de utilizare mai lungă. Dacă vei utiliza arrow wraps va trebui să le lipești înainte de a lipi pene. De asemenea shaft-urile trebuie să aibă instalate nock-urile, necesare pentru a utiliza aparatul de pus pene.

În mod uzual se folosesc 3 pene dintre care una, cea conductoare, este de culoare diferită. Celelalte două, de obicei paralele cu crosa arcului, sunt de aceeași culoare.

#1 Pregătirea aparatului de pus pene

Folosește o suprafață plată pentru a amplasarea aparatului de pus pene. Introdu un shaft în aparat și decide distanța de la nock până la pană – de obicei 2 cm, dar poți experimenta dacă dorești. Dacă clema aparatului de pus pene are o riglă inclusă atunci folosește-o pe aceasta ca referință. Dacă nu, cu un creion trasează o linie pentru distanța dorită.

#2 Adeziv

Prinde o pană în clema aparatului de săgeți, asigură-te că este poziționată corect și aplică adezivul într-un strat subțire.

#3 Aplică pana

Poziționează pana în aparatul de pus pene deasupra shaft-ului astfel încât să apese uniform asupra acestuia și că adezivul aderă cât mai uniform. Dacă există exces utilizează un prosop de hârtie pentru a îl șterge.

#4 Uscare

Lasă adezivul să se usuce câteva minute și apoi, cu grijă, eliberează pana din clemă.

#5 Repetă procedura

Rotește shaft-ul cu 120 de grade, majoritatea aparatelor de pus pene au un sistem cu click pentru o mai bună orientare, și repetă procedura cu următoarele două pene.

#6 Verificare

Asigură-te că penele sunt aliniate corect, de obicei nock-urile au un punct de referință pentru pana conductoare, și că adezivul a aderat în intregime la shaft.

#7 Uscare finală

Este de preferat să adaugi un punct minuscul la capătul din față al penei pentru a crește rezistența acestora în timp. Înainte de utilizare este bine să aștepți câteva ore pentru uscarea finală înainte de a folosi săgețile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salveaza si trimite cosul unui prieten
Cosul tau de cumparaturi va fi salvat in intregime cu produsele din acest moment si vei primi un link pe care il poti trimite unui prieten. Cosul este valabil pentru urmatoarele 180 de zile.
Back Salveaza si trimite cosul unui prieten
Cosul tau de cumparaturi va fi salvat in intregime cu produsele din acest moment si vei primi un link pe care il poti trimite unui prieten. Cosul este valabil pentru urmatoarele 180 de zile.
Your cart email sent successfully :)