Arcul recurve: determinarea lungimii de tragere

Măsurarea lungimii de tragere pentru arcul recurve, arc ce nu are o lungime de tragere fixă precum compoundul, se poate realiza prin două metode.

Cea mai simplă dintre acestea este cea descrisa la determinarea lungimii de tragere pentru arcul compound. Se măsoară anvergura braţelor, se împarte la 2,5 şi se transformă în inchi.

O a doua metodă, mai aproape de realitate, implică utilizarea unui arc recurve cu o lungime de tragere maximă mai mare decât cea estimată a arcaşului. Puneţi o săgeată în arc, luaţi poziţia corectă de tragere şi trageţi de arc fără a întinde excesiv şi cu punctul de ancorare al corzii în colţul gurii – vedeţi şi imaginea de mai jos.

Măsurarea se realizează de la „scobitura” nock-ului săgeţii până la partea din faţă, cea dinspre ţintă, a crosei arcului – True Draw Length în imaginea de mai sus. Acest mod de determinare a lungimii de tragere este mai precis şi oferă rezultate mai bune, dar are dezavantajul că necesită un arc. De aceea este bine să treceţi, dacă este posibil şi disponibil în zona dumneavoastră, pe la un club de tir cu arcul înainte de a achiziţiona echipamentul de tir cu arcul.